مخزن پلی اتیلن که با نام های تانکر آب پلی اتیلن، منبع آب، مخزن پلاستیکی و تانکر پلاستیکی نیز شناخته میشود، نوعی مخزن یا منبع پلاستیکی است که برای نگهداری و ذخیره آب و مایعات سازگار با پلی اتیلن به کار برده میشود. تانکر آب پلی اتیلن همانطور که از اسمش پیداست، از جنس پلی اتیلن ساخته شده و در انواع و ظرفیت های مختلفی تولید میشود. از آنجایی که مخازن پلاستیکی از نظر مقاومت در برابر خوردگی، مقاومت در برابر حلال ها و گریس ها، سبکی، عایق حرارتی بهتر، هزینه تولید و نگهداری کمتر، عدم زنگ زدگی و غیره به مخازن فلزی برتری دارند، در صنایع مختلفی از جمله صنایع ساختمانی، کشاورزی و شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند.
کاربرد تانکر آب پلی اتیلن چیست؟
همانطور که پیشتر گفته شد، منبع آب پلاستیکی در صنایع گوناگونی مانند کشاورزیّ آب رسانی، شیمیایی، ساختمانی، دارویی و ... کاربرد دارد. این مخازن برای ذخیره آب، سوخت، مواد شیمیایی و پساب ها به کار می روند. درواقع کاربرد اصلی تانکر آب پلی اتیلن، نگهداری، ذخیره و حمل و نقل آب و سایر مایعاتی است که با پلی اتیلن سازگارند. معمولا برای جبران فشار آب پایین شهری، از مخزن آب پلاستیکی در ساختمان های مسکونی استفاده میشود. همچنین از دیگر کاربردهای تانکر PE میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نگهداری از سیالات و مواد غذایی در صنعت غذا مانند روغن، آبمیوه، شیر و ...
- نگهداری سموم در صنایع کشاورزی و باغداری
- ذخیره مواد سوختی مانند گازوئین و بنزین و نفت
- ذخیره ترکیبات شیمیایی و مایعات سازگار با تانکر PE
- ذخیره آب در ساختمان ها
- ایجاد حوضچه پرورش ماهی با استفاده از وان پرورش ماهی پلی اتیلن
- ذخیره سازی آب باران برای مصارف کشاورزی یا آبیاری فضای سبز
انواع مخزن آب پلی اتیلن
تانکر آب پلاستیکی بر اساس شکل ظاهری، کاربرد و تعداد لایه به دسته های مختلفی تقسیم بندی میشود؛ در ادامه انواع تانکر پلی اتیلن معرفی شده اند.
مخزن پلی اتیلن عمودی
مخزن عمودی یا ایستاده معمولا در ظرفیت های 50 لیتر تا 40000 لیتر ساخته شده و دارای کاربردهای خانگی، کاربرد در صنعت غذا، صنعت دارو، صنایع شیمیایی، دام پروری، پتروشیمی و ... به کار برده میشود.
مخزن پلی اتیلن افقی
تانکر افقی به صورت استوانه خوابیده است که برای ذخیره کردن آب شرب ساختمان ها، مراکز آتش نشانی، کشاورزی، صنعت غذا و ... به کار برده میشود. مخازن افقی در ظرفیت های 50 تا 10000 لیتر ساخته میشوند.
مخزن پلی اتیلن مکعبی
این نوع تانکر بهترین گزینه برای ذخیره سازی در فضاهای کوچک و باریک است. از این منبع آب در صنایع غذایی، دامپروری، شیمیایی، داروسازی و نگهداری آب شرب شهری و روستایی استفاده میشود. تانکر پلاستیکی مکعبی معمولا دارای ظرفیت 100 تا 2000 لیتر هستند.
مخزن پلی اتیلن آسان رو (اسلیم تانک)
اسلیم تانک که با نام مخزن آب کتابی نیز شناخته میشود، نوعی مخزن آب است که برای فضاهای محدود بسیار مناسب است. مخزن آسان رو دارای حجم 500 الی 2000 لیتر است. مخزن آب کتابی را میتوان در گوشه دیوارها یا مکان های بلا استفاده، نصب کرد.
مخزن قیفی پلی اتیلن
مخزن قیفی که با نام های مخزن مخروطی یا زوک هم شناخته میشود، برای ذخیره مایعاتی به جز آب کاربرد دارد و کاربرد اصلی تانکر قیفی یا مخروطی در صنعت کشاورزی است. ظرفیت های تانکر زوک یا قیفی شامل 100 تا 10000 لیتر میشود.
مخزن سپتیک پلی اتیلن
تانکر سپتیک PE بهترین نوع سپتیک تانک است که دارای ماندگاری و دوام بالایی است و در شرایط پرفشار دارای مقاومت بالایی است. کاربرد اصلی تانکر سپتیک که به آن گند انبار هم گفته میشود، برای تصفیه اولیه فاضلاب است. سپتیک تانک معمولا در حجم 5000 لیتر تولید میشود. سپتیک تانک از دو قسمت تشکیل شدهاند: یکی برای جمع آوری لجن و دیگری برای تصفیه و زلالسازی آب.
تانکر پلی اتیلن زیر پله
منبع آب پلاستیکی زیر پله همانطور که از اسمش مشخص است برای نصب در زیر پله های ساختمان ها بسیار کاربردی است چرکه دارای شکلی شیب دار است که آن را به گزینهای مناسب برای فضاهای پرت زیر راه پله های ساختمان ها تبدیل کرده است. از این تانکر برای نگهداری و ذخیره آب شرب ساختمان های مسکونی، اداری، تجاری، آتش نشانی و ... در ظرفیت های 500 تا 1500 لیتر استفاده میشود.
مخزن پلی اتیلن ضد جلبک (ضد خزه)
تانکر آب ضد جلبک یا ضد خزه، نوعی مخزن آب است که قابلیت مقاومت در برابر رشد جلبک و خزه دارد. رشد جلبک و خزه میتواند باعث تغییر بو و طعم آب شده و شرایط را برای رشد انواع جلبک، قارچ و باکتری فراهم کند، که این باعث به وجود آمدن مشکلات و بیماری برای مصرف کنندگان میشود. به همین دلیل، در این مخازن معمولاً لایهای مشکی برای جلوگیری از ورود نور قرار داده میشود تا از رشد جلبک جلوگیری کند. بنابراین، هر مخزنی که نور به داخل آن نفوذ نکند، به عنوان مخزن آب ضد جلبک شناخته میشود.
مخزن پلی اتیلن ضد اسید
منبع اسید، محفظه ای است که به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر خوردگی شیمیایی، برای نگه داشتن مواد اسیدی از جمله اسید سولفوریک، اسید استیک، اسید کلریدریک و اسید فسفریک استفاده میشود. به دلیل قیمت بالا و مشکلات نصب و جا به جایی مخزن استیل ضد اسید، بسیاری ترجیح میدهند از تانکر پلی اتیلن ضد اسید استفاده کنند.
مخزن پلاستیکی همزن دار
تانکر پلی اتیلن میکسر دار یا همزن دار، در صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی، غذایی، نساجی، شیمیایی و ... کاربرد دارد. منظور از تانکر پلی اتیلن همزن دار، تانکری از جنس PE است که روی آن یک همزن یا میکسر سوار است. از مخزن همزن دار برای مخلوط و میکس کردن و ذخیره سازی مواد مختلف استفاده میشود.
مخزن تک لایه پلی اتیلن
تانکر PE تک لایه برای ذخیره مواد صنعتی، حلال ها و اسیدها به کار برده میشود. هنگام ساخت تانکر تک لایه فقط 1 بار مواد درون قالب تانکر ریخته شده و مایع درون تانکر به دلیل سطح شفافش دیده میشود. از این نوع مخازن بیشتر برای نگهداری سیالاتی به جز آب استفاده میشود. نکته جالب درباره این منبع پلاستیکی این است که دارای مقاومت بیشتری نسبت به منابه سه لایه و چهار لایه است.
مخزن پلی اتیلن سه لایه
منبع پلاستیکی سه لایه که بیشتر برای نگهداری آب آشامیدنی استفاده میشود، دارای یک لایه مشکی در وسط دو لایه دیگر تانکر است که باعث شده هیچ نوری به درون تانکر آب وارد نشود. به همین دلیل هیچ تغییری در طعم و بوی آب به وجود نمیآید. این قابلیت خیلی مهمی است چراکه نفوذ پرتوی نور باعث جلبک بستن مخان میشود.
مخزن پلی اتیلن چهار لایه
منبع پلاستیکی چهار لایه هم برای نگهداری آب آشامیدنی کاربرد دارد و برای ساخت آن باید 4 بار مواد داخل قالب ریخته شود. این نوع تانکر پلاستیکی نیز دارای لایه میانی است که باعث شده مخزن سطح شفاف نداشته باشد و در برابر نور خورشید و اشعه UV مقاوم باشد؛ درنتیجه هیچ آلودگی و میکروبی در تانکر آب نفوذ نمیکند. تانکر پلاستیکی چهارلایه فوم دار بیشتر به صورت سفارشی تولید میشود. در فرایند تولید، از پودر خاصی در لایه های مخزن استفاده شده که به آن فوم گفته میشود. این فوم از انتقال حرارت جلوگیری میکند. درواقع تفاوت عمده مخزن پلی اتیلن چهار لایه فوم دار با تانکر بدون فوم، مقاومت بیشتر در برابر حرارت است.
مخزن بیضی پلی اتیلن
تانکر PE بیضی برای محیط های با ارتفاع کم مناسب است. از تانکر بیضی برای جمع آوری آب باران، آب های زیرزمینی و استفاده از منابع طبیعی آب شیرین استفاده میشود. تانکر بیضی معمولا در حجم 500 تا 5000 لیتر تولید میشود.
تانکر نیسانی پلی اتیلن
تانکر نیسانی که با عنوان مخزن پشت نیسانی نیز شناخته میشود، در قسمت بار نیسان ها نصب میشوند و برای حمل و نقل آب و سایر سیالات در ظرفیت های 1500 تا 2000 لیتر به کار برده میشوند.
منبع پلاستیکی انبساط
تانکر انبساط برای تنظیم فشار اضافی ناشی از سیالات گرم و جبران افت فشار آب در سیستمهای گرمایش مرکزی استفاده میشود. این تانکر در ظرفیت های متنوعی از 60 تا 200 لیتر موجود است.
تانکر سم پاش پلی اتیلن
از مخزن سمپاش برای نگه داشتن و ذخیره سموم و مایعات به کار رفته در صنعت کشاورزی و باغداری استفاده میشود. تانکر پلاستیکی سمپاش، ظرفیت های 100 تا 2000 لیتر را شامل میشود.
تانکرهای پلاستیکی IBC (مخزن حفاظ دار)
مخزن IBC (Intermediate Bulk Container) که با عنوان مخزن حفاظ دار نیز شناخته میشود، برای ذخیره و جا به جایی مایعات خاص به کار برده میشود و جهت جلوگیری از تغییر شکل باید با محافظ های فلزی مورد استفاده قرار گیرد. معمولا مخزن IBC در حجم 1000 لیتری تولید میشود.
تانکر پلی اتیلن کلرزنی
همانطور که از اسم این تانکر مشخص است برای ذخیره کردن و نگهداری محصولات کلردار، از مخزن کلرزنی استفاده میشود. مخازن کلرزنی در حجم های 220 تا 500 لیتر تولید میشوند.
مزایای مخازن پلی اتیلن چیست؟
مخزن ذخیره آب پلی اتیلن مزایای زیادی دارد که این مزایا عبارتند از:
- مقاومت در برابر ضربه و خوردگی
- مقاومت در برابر سرما و گرما
- مقاومت در برابر زلزله
- سبکی و حمل آسان
- مقاومت در برابر اشعه UV
- سازگاری با محیط زیست و قابل بازیافت
- طول عمر بالا
- بدون ایجاد تغییر در رنگ، طعم و بوی آب و مایعات
- حمل و نقل راحت
- امکان فروش مخزن پلی اتیلن در ظرفیت های مختلف
- مقاومت در برابر نشتی
قیمت مخزن پلی اتیلن
قیمت تانکر آب پلی اتیلن با توجه به عوامل مختلفی تعیین میشود؛ عواملی مانند:
- حجم و ظرفیت مخزن: مخزن 2000 لیتری پلی اتیلن، مخزن پلی اتیلن 1000 لیتری، تانکر پلاستیکی 10000 لیتری، مخزن 500 لیتری، منبع 5000 لیتری و ... جزو رایج ترین ظرفیت های این تانکر آب هستند و با توجه به کاربرد و صنعت مورد استفاده، در حجم های مختلفی تولید میشوند.
- کاربرد تانکر: همانطور که پیشتر گفته شد، مخازن PE در صنایع مختلف از جمله صنایع دارویی، شیمیایی، غذایی، ساختمانی، پتروشیمی و ... کاربرد دارند و برای ذخیره و نگهداری آب یا مایعات مختلف به کار برده میشوند که این عامل میتواند بر قیمت نهایی تانکر آب تاثیرگذار باشد.
- نوع مخزن: در قسمت های قبلی دیدید که تانکر آب دارای انواع مختلفی از جمله مخزن افقی، عمودی، مکعبی، قیفی، ضد اسید، آسان رو، سپتیک، زیر پله و ... است. هرکدام از انواع مخزن PE دارای قیمت جداگانه ای است که بر اساس قابلیت ها و ویژگی هایش تعیین میشود.
- وزن تانکر: وزن تانکر یا منبع آب یکی از عوامل موثر بر قیمت آن محسوب میشود. قبل از انتخاب تانکر آب، باید چگالی یا درجه گرانش سیالی که قصد دارید ذخیره یا حمل کنید را مشخص کنید و این اطلاعات را قبل از ثبت سفارش به شرکت اعلام نمایید.
عوامل دیگری مانند کیفیت و استاندارد تولید، برند و کشور سازنده، شرایط بازار و عرضه و تقاضا و ... نیز میتوانند بر قیمت منبع آب پلاستیکی تاثیرگذار باشند. توجه داشته باشید که قیمت مخزن پلی اتیلن دست دوم طبیعتا کمتر از منبع آب نوست چراکه قبلا استفاده شده است. هنگام خرید مخزن PE دست دوم به وضعیت ظاهری تانکر (از نظر خراش و ترک)، تاریخ تولید، مقاومت UV، تست فیزیکی برای اطمینان از مقاومت UV و غیره حتما دقت کنید.
فروش مخزن آب پلی اتیلن
پیش از فروش مخزن پلی اتیلن باید به بررسی نیازهای مشتری، جلب اعتماد مشتری با ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب، بررسی قیمت های بازار و تعیین قیمت مناسب برای تانکر آب PE و به کار بردن روش های مختلف تبلیغاتی و بازاریابی بپردازید تا بتوانید یک فرصت تجاری موفق برای خود ایجاد کنید. معمولا فروش مخزن پلی اتیلن به صورت فروش حضوری و اینترنتی امکان پذیر است. میتوانید از سایت فروش تجهیزات صنعتی هم بهره ببرید.
مخازن پلی اتیلن در ایران به سرعت رشد کرده و مورد توجه قرار گرفتند. این مخازن به دلیل مزایای خود نسبت به دیگر انواع مخازن محبوب شدهاند. این منابع آب معمولا در دو کیفیت تولید شده و به فروش میرسند. نوع اول با کیفیت بالا از مواد درجه یک و گارانتی ۳ تا ۵ ساله است و نوع دوم ارزان قیمت بوده و از مواد بازیافتی با گارانتیهای غیرمعمول ۱۰ تا ۱۵ ساله. اگر منبع آب خریداری شده شما بعد از ۶ ماه نشتی داشت، ممکن است در خدمات پس از فروش مشکل داشته باشید. بنابراین بهتر است تانکرهای آب را از برندهای معتبر و فروشگاههای قابل اعتماد خرید کنید.