نایلون یکی از انواع مواد پلیمری است که در دسته بزرگترین ضایعات پلاستیکی قرار دارد و در صنایع مختلف از جمله صنعت بسته بندی کاربردهای زیادی دارد. درواقع، نایلون نام تجاری گروهی از پلی آمیدها است که پلیمرهای ترموپلاستیک هستند. از جمله انواع آن نایلون 6،6، 6،12، 4،6 و 12 است. خواص آن را می توان با اضافه کردن مواد افزودنی مختلف اصلاح کرد. همچنین نوعی فیلم دمشی (blown film) است که از پلی اتیلن (PE) تولید میشود. به طور کلی به صورت ساده (شفاف) و طرح دار تولید میشود و به انواع مختلفی از جمله نایلون حباب دار، نایلون شیرینگ، گلخانهای، نایلون پشت چسب دار و ... تقسیم میشود.
انواع نایلون
- نایلون حباب دار: جزو بهترین محصولات پلاستیکی محافظت کننده است که دارای حباب های هوا در سطح خود است و با پوشش دهی محصولات از شکستن و ضربه خوردن آنها جلوگیری میکند. معمولا از نوع حباب دار برای بسته بندی و حمل و نقل کالاهای حساس و شکننده مثل لوازم الکترونیکی و شیشه ای استفاده میشود.
- نایلون شیرینگ: در ضخامت های گوناگونی تولید میشوند. نایلون شیرینگ از پلی اتیلن تولید شده و درصورتی که در مجاور حرارت قرار گیرد، حالت انعطاف پذیری پیدا میکند. در بازار به شیرینگ، حرارتی و کوچک شونده نیز گفته میشود.
- نایلون گلخانه ای و کشاورزی: برای مصارف مختلف در صنعت کشاورزی و برای احداث گلخانه به کار برده میشود. ضخامت این محصول زیاد است اما بسیار سبک هستند. هزینه کمتری نسبت به سایر محصولات مشابه دارد؛ به همین دلیل یکی از محبوب ترین ها محسوب میشود. با استفاده از آن میتوان به خوبی از گل و گیاهان محافظت کرد. نایلون کشاورزی در عرض های 2، 4، 6، 8، 10 و 12 متر تولید میشود.
- نایلون پشت چسب دار: یکی از انواع محصولات بسته بندی است که دارای لایه ای از چسب در پشت آن است. برای بسته بندی محصولات مختلف کاربردی است. همچنین با نام سلفون پشت چسب دار نیز شناخته میشود. سلفون پشت چسب دار در سطح بیرونی خود قدرت چسبندگی دارند. ضخامت سلفون پشت چسب دار خیلی کم است و این ویژگی باعث میشود تا از محصولات مختلف به خصوص وسایل برقی محافظت کند.
- نایلون ساختمانی: این محصول صنعتی و ساختمانی نوعی نایلون عریض است؛ معمولا در ساخت و ساز ساختمان و صنایع دیگر کاربردی است. معمولا به عنوان کاور ساختمان، پوشش موقت وسایل، پوشش انبار و بناهای مختلف، محافظ مصالح ساختمانی و ... به کار برده میشود.
- نایلون دسته دار: رایج ترین و پرکاربردترین انواع بسته بندی در فروشگاه ها، مغازه ها و مراکز خرید است. این نوع مشمای دسته دار که معمولا از مواد اولیه پلاستیکی مانند پلی اتیلن ساخته شده است، برای حمل و جابهجایی راحت تر محصولات و خریدها توسط مشتریان طراحی شده است. از آنجایی که این محصول در فروشگاه ها و مغازه ها بسیار کاربرد دارد، بسیاری آن را با نام نایلون فروشگاهی میشناسند. نایلون دسته دار میتواند به صورت طرح دار و با لوگوی فروشگاه یا برند در اندازه و رنگهای مختلف تولید شود.
کاربرد نایلون چیست؟
رایج ترین گریدهای مورد استفاده نایلون 6 و 6/6 هستند. همچنین در طیف وسیعی از گریدهای دیگر از جمله 11، 12 و 46 موجود است. منظور از این گریدها (درجه ها)، به تعداد اتم های کربن در ساختار شیمیایی آن اشاره دارد که با موادی که برای ایجاد آن استفاده میشود، تعیین میشود. برخی از کاربردهای این محصول در صنایع مختلف عبارتند از:
- ساخت مسواک و برخی محصولات بهداشتی
- تولید انواع پد
- تولید دستکش و محصولات نظافت
- ساخت سیم های گیتار
- ساخت سیم های راکت تنیس
- ایمپلنت های پزشکی
- کانکتورهای الکتریکی
- تولید چادر مسافرتی و لوازم کوهنوردی
- تولید چرخ دنده های پلاستیکی
- تولید اکثر کیسه های بسته بندی
در ساخت و ساز و صنعت ساختمان، نایلون برای طیف وسیعی از کاربردها به عنوان مثال به عنوان عایق در ساختمان ها استفاده می شود. همچنین می توان آن را در طیف وسیعی از فیلم ها قالب گیری کرد. این محصول عمدتاً در لوله ها، پیچ ها، اتصالات لوله کشی و موارد دیگر استفاده می شود. همچنین آن را می توان به راحتی به رشته ها (برای چاپ سه بعدی)، الیاف (برای پارچه ها)، فیلم ها (برای بسته بندی) و ورق (برای تولید ماشین های CNC) ذوب کرد.
تفاوت نایلون و نایلکس چیست؟
نایلون و نایلکس هردو، نوعی پلاستیک هستند که ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند؛ با اینکه در بسیاری از موارد نایلون و نایلکس به جای یکدیگر استفاده میشوند، تفاوت هایی با هم دارند؛ از جمله:
- نایلون نرم تر و انعطاف پذیرتر از نایلکس است.
- نایلکس، در مقایسه با نایلون، مقاومت بیشتری در برابر پارگی دارد.
- در ساخت نایلون از پلی اتیلن سبک استفاده شده اما در ساخت نایلکس از پلی اتیلن سنگین استفاده شده است.
- محصولات نایلونی ظاهری براق دارند اما محصولات نایلکسی ظاهری نسبتا مات دارند.
- نایلکس برخلاف نایلون، هنگام مچاله شدن صدا میدهد و خش خش میکند.
مزایا و معایب نایلون چیست؟
مزایای استفاده :
- هزینه پایین
- قابل استفاده مجدد
- استفاده و حمل و نقل آسان
- قابلیت چاپ انواع رنگ و طرح ها بر روی نایلون
- توانایی میرایی مکانیکی بالا
- خواص عایق الکتریکی
- مقاومت در برابر تابش پرانرژی (اشعه گاما و ایکس)
معایب استفاده:
- آسیب به محیط زیست
- تجزیه پذیری پایین
- حساسیت به حرارت
فروش عمده نایلون طرح دار و ساده
فروش عمده نایلون هم به صورت طرح دار هم به صورت ساده انجام میشود. نوع طرح دار معمولا برای بسته بندی محصولات برندها و فروشگاه های خاص و به صورت تبلیغاتی استفاده میشود؛ در حالی که انواع ساده و شفاف معمولا برای کاربردهای روزمره و بسته بندی عمومی به کار برده میشوند. فروش عمده معمولا از طریق تولیدکنندگان و توزیع کنندگان بزرگ صورت میگیرد. شما میتوانید با مراجعه به مرکز فروش عمده نایلون در تهران یا سایر شهرها در ایران، نیازتان را با قیمتی مناسب تهیه کنید.
البته پیش از خرید عمده حتما باید یکسری نکات را در نظر بگیرید. یکی از نکات مهم، توجه به کیفیت است. از دیگر نکات مهم، عدم استفاده از مواد شیمیایی مضر و سمی است. از آنجایی که محصولات پلاستیکی تجزیه ناپذیر هستند، به محیط زیست آسیب میرسانند؛ بنابراین تلاش کنید تا محصولی را تهیه کنید که از مواد شیمیایی مضر تشکیل نشده باشد. اگر تولید کننده یا فروشنده هستید، باید ارزش قیمت خرده فروش دستتان باشد تا بدانید فروش عمده چقدر برای شما سود و هزینه خواهد داشت. قیمت در کارخانه کمتر از قیمت آن در بازار است، زیرا در فرایند خرید مستقیم از کارخانه، هرگونه واسطه ای حذف میشود. درنتیجه خریداران عمده میتوانند با مراجعه به کارخانههای تولید نایلون، محصولات مورد نیاز خود را با قیمت مناسب تری تهیه کنند.
مرکز فروش نایلون عریض در تهران
تهران، یکی از مراکز بزرگ تولید و توزیع نایلون در ایران محسوب میشود و دارای مراکز فروش زیادی است. نایلون عریض (بالای 1 یا 2 متر طول ) بیشتر در صنایع کشاورزی و ساختمانی کاربرد دارد؛ چراکه به دلیل داشتن عرض زیاد، برای پوشش های بزرگی از جمله گلخانه و ساختمان بسیار مناسب است. ضخامت نایلون عریض بسته به سفارش مشتری بین 30 تا 400 میکرون است. هرچه ضخامت بیشتر باشد، مقاومت آن نیز بیشتر است.
بازار نایلون تهران کجاست؟
برای خرید نایلون میتوان هم به صورت اینترنتی از طریق سایت های فروش محصولات پلاستیکی اقدام کرد؛ هم به صورت مراجعه حضوری. بازار این محصول در تهران در مناطق مختلف تهران پراکنده شده است و تنها یک مرکز خاص وجود ندارد. شما میتوانید جهت خرید به صورت عمده یا خرده فروشی، به برخی از معروف ترین مراکز فروش نایلون در تهران مانند بازار بزرگ تهران و خیابان مولوی مراجعه کنید.
قیمت فروش نایلون به چه عواملی بستگی دارد؟
- جنس مواد اولیه: جنس و کیفیت مواد اولیه در تعیین قیمت نایلون بسیار اهمیت دارد. برخی فروشنده ها برای تولید از مواد بازیافتی استفاده میکنند که باعث کاهیش قیمت آن میشود. اما هرچقدر از مواد اولیه با کیفیت تری در تولید آن استفاده شود، نایلون شفاف تر و مرغوب تری تولید خواهد شد. طبیعتا قیمت نایلون با مواد درجه یک بیشتر از تولید با مواد درجه دو و سه است.
- نوع نایلون: نوع و کاربرد آن بر قیمت آن تاثیرگذار است. همانطور که گفته شد این محصولات در انواع مختلفی از جمله گلخانه ای، حباب دار، ساختمانی، دسته دار و ... تولید می شوند. هرکدام قیمت های متفاوتی با یکدیگر دارند.
- ضخامت نایلون: هرچقدر ضخامت محصول بیشتر و عریض تر باشد، تعداد لایه های بیشتری خواهد داشت و درنتیجه قیمت آن بیشتر میشود. بدیهی است با افزایش ضخامت نایلون، مقاومت آن نیز بیشتر خواهد شد.
- وزن نایلون: این محصولات معمولا به صورت کیلویی به فروش میرسند. نایلون های عریض به صورت رولی به فروش میرسند. یک رول عریض به طور متوسط حدود 30-70 کیلوگرم وزن دارد. بنابراین وزن محصول یکی دیگر از پارامترهای قیمت نایلون کیلویی است.
- افزودنی ها: هنگام تولید نایلون، افزودنی هایی را برای افزایش کیفیت و عملکرد به لایه های محصول اضافه میکنند. یکی از این افزودنی ها، افزودنی اشعه UV است که باعث افزایش طول عمر و مقاومت در برابر نور خورشید میشود. افزودنی های دیگری را برای تنظیم دمای محیط (IR Absorber) و ضد شبنم (Anti-fog) و ضد الکتریسیته ساکن (Anti-static) به آن اضافه میتوان کرد. درنتیجه با افزایش ویژگی های مطلوب و اضافه کردن افزودنی ها، قیمت نایلون نهایی هم افزایش پیدا میکند.
- مقدار سفارش: خرید عمده نایلون معمولا با تخفیف های ویژه ای همراه میشود و درنتیجه باعث کاهش قیمت نهایی آن میشود.